Szabályzat - szoboszlóiteglagyaritavak

Hajdúszoboszlói Horgász Egyesület
Tartalomhoz ugrás
Szabályzat
Általános horgászati szabályok
A Hajdúszoboszlói Horgász Egyesület 2021. évre vonatkozó Általános Horgászrendje


1. A vízparton jelölt hely nem létesíthető, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
2. Gépjárművel az arra kijelölt helyen lehet parkolni, kivétel ez alól az Új-tó, ahol a vízparton közvetlenül lehet parkolni. Gépjárművel a tavak közé behajtani TILOS!
3. Felnőtt horgász 2 bottal, botonként maximum. 2 horoggal horgászhat.
Gyerek és ifjúsági horgász 1 bottal, 2 horoggal horgászhat.
4. Felnőtt horgász naponta 2 darab méretkorlátozás alá eső halat tarthat meg, hetente pedig 6 darabot. Egyéb halból napi 5 kg fogható.
Az ifjúsági horgászok területi engedélyével a méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 1 db, hetente 2db tartható meg. Egyéb halból napi 2 kg tartható meg.
Gyermek horgász évente 1 db méretkorlátozással védet halat, egyéb halból naponta 2 kg-ot tarthat meg.
5. Pontyból és amurból 6 kg feletti példány nem tartható meg! Ilyen hal fogásakor mérlegelés és fényképezés után a halat a lehető legrövidebb idő alatt kíméletes módon vissza kell engedni a vízbe! A hal kiemelésekor merítőháló használata kötelező!
6. A tavainkra váltható napijegy. A napijeggyel az egyesület minden vizén lehet horgászni. A napijeggyel 2 db méretkorlátozás alá eső- és 3 kg egyéb hal vihető el.
7. Éves területi jeggyel méretkorlátozás alá eső halból felnőtt horgász legfeljebb 25 db-ot, ifjúsági és kedvezményezett horgász 12 db-ot tarthat meg összesen.
8. A fogási napló vezetése kötelező!! Hónap, nap, a tó megjelölését, az órát és a percet a fogási napló ezen adatok rögzítésére alkalmas részébe kell beírni. A hal tömegéhez a mérlegelt tömeget kell rögzíteni 0,5 kg-ra kerekítve.
A horgász a fogott halat a horgászat befejezéséig köteles magánál tartani és az ellenőrzéskor bemutatni. A megtartott halat cserélgetni TILOS!
9. A fogási naplóba a tó megnevezésénél a következő megnevezéseket kell használni: Pontyos, Öreg, Új, Mély – tó.
10. Tilalmi idők:
1. Pontyra faj szerinti tilalmi idő nincs.
2. Halasításkor általános tilalmat tartunk, melynek időtartalmát hirdetőtáblán jelöljük.
3. Amurból 40 cm a legkisebb megtartható méret.
4. A megtartani nem kívánt amur és kárász a tavakba visszahelyezhető.
11. Éves területi engedéllyel az éjszakai horgászat engedélyezett. Napijeggyel napkeltétől napnyugtáig lehet horgászni. A tavak környékén sátrat verni szabad. A sátor felállításánál figyelmet kell fordítani a közlekedési utak és a horgász helyek szabadon hagyására.
12. Szennyezett, szemetes horgászhelyen horgászatot kezdeni, vagy folytatni TILOS! A horgászat során keletkező hulladékot a horgász köteles elvinni, vagy a kihelyezett szemetesekben elhelyezni! A horgászat befejezése után a horgászhelyet tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket betartani és másokkal betartatni!
13. A tavakban fürödni TILOS!
14.. A befagyott tavak jegén tartózkodni TILOS! Lékhorgászat a partról is TILOS!
15. A jelen horgászrendben külön nem szabályozott kérdésekben "A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló" 2013. évi CII. törvény és annak 133/2013.(XII.29.) VM rendelete kötelező!
16. A fogási napló kitöltésénél TILOS olyan toll használata, amellyel a naplóba írt bejegyzés valamilyen eszközzel eltávolítható. Az ilyen tollat használó horgász eltiltásra kerül.
17. A horgászzsákmány eladása, gazdasági jellegű cseréje SZIGORÚAN TILOS!
18. Tavainkat (kivéve az Új-tó) megközelíteni illetve elhagyni kizárólag a Téglagyári út felőli kapun SZABAD!
19. Horgászni egyszerre egy tóban és egy horgászhely elfoglalásával SZABAD!

Jelen szabályzat be nem tartása esetén a területi engedély és az állami horgászjegy azonnal bevonásra kerül. A bírság és az eltiltás kiszabására a Hajdú-Bihar megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztálya felé az intézkedés minden esetben megtörténik. Súlyosabb esetben rendőrségi feljelentést is teszünk.

Éves közgyűlés: minden év március első vasárnapja 9 óra.
Társadalmi munka: minden év áprilisának első szombatja.
Horgászverseny: minden év május utolsó szombatja. A verseny reggel 6 órától 10 óráig tart. A verseny ideje alatt horgászni csak a versenyzőknek szabad. Horgászni ezen a napon 13 órától lehet.
A fenti eseményektől a vezetőség döntése alapján el lehet térni.


Hajdúszoboszlói Horgász Egyesület Vezetősége                                                           

Vissza a tartalomhoz